Renta wypadkowa i zmiana zawodu z BG bau

• Autor wątku Autor wątku Mariusz nurnberg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mariusz nurnberg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam.Uległem wypadkowi w DE {wypadek przy pracy ,uznany przez BG Bau} Czy jeśli BG BAU sfinansuje mi kurs na operatora maszyn budowlanych,nie będę miał prawa do renty wypadkowej?. Wcześniej byłem cieślą budowlanym .Mam problemy z chodzeniem (złamanie trzech kości śródstopia, kilka operacji ok 6 i wstawienie łącznika metalowego z śrubami na jednej kości)Nie wiem czy po kursie będę mógł normalnie pracować .Praca na koparce jest raczej siedząca ale trzeba wychodzić . zaglądać i wchodzić ,oraz poruszać się po terenie nie równym , a to niestety jest dla mnie problem i to duży.BG Bau chce zapłacić za kurs ale ja jeszcze nie wiem czy będę mógł pracować jako operator. Jeśli zapłacą za kurs i powiedzą teraz możesz normalnie pracować?

Skoro chcą Ci normalnie ten kurs sfinansować, to przeciez nie po to, żebyś nie pracował. Skoro Cię na niego chcą wysłac, tzn., że widzą duzą nadzieję, że taką pracę będziesz mógł podjąć. Najlepiej najpierw porozmawiaj ze swoim lekarzem, czy to już wszystkie operacje i czy po reha będziesz mógł jakąś pracę podjąć i jeśli tak to w jakim kierunku i co myśli o tych koparkach. Nikt lepiej Ci na Te pytania nie odpowie.

Powrót