rewizja osobista

• Autor wątku Autor wątku jarwisek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jarwisek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
witam

chcial bym sie dowiedziec kto jest uprawniony do przeszukania moich zeczy osobistych typu plecak kurtka kieszenie i gdzei to moge znalesc w dzienniku ustaw albo w konstytucji bo szukam i nie moge znalesc

z gory bardzo dziekuje

pozdrawiam

np.Policja-proszę przeczytać ustawę o Policji, oczywiście nie całą. Ponadto kodeks postępowania karnego-art.217 i następne.

a nie ma jakiegos przepisu w ktorym jest mowa ze przeszukania i rewizji moze dokonac taka i taka sluzba???tzn. policja straz miejska itp. itp. bo ogolnie to ustawa o policji jest dluga a juz siedze przed komputerem z 2-3 godziny i znalesc nie moge

Nie ma, no chyba że:
art.220kpk(ale z niego nic nie wynika za bardzo)

no to wychodzi na to ze wszyscy moga jesli nie ma informacji konkretnej na ten temat a ta ustawa o policji to dluga moze ja przeczytam ale bedzie ciezko ):):) wiesz mzoe chociaz w jakim rozdziale mozna tego szukac???

ale co cie konkretnie interesuje ? zapytaj a odpowiemy... weż rownież pod uwagę ,ze czym innym jest przeszukanie ,a czym innym kontrola osobista...:)

no napisalem przeciez ze chce wiedziec kto ma prawo mnie przeszuakc i gdzie to jest zapisane w konstytucji alo ustawach bo nie moge znalesc skoro wiadomo ze pracownik ochrony nie moze a ponoc moze tylko policja i straz miejska to ja chce wiedziec jaki jest artykul odnosnie przeszukiwania.

nie ma tego napisanego w jedej ustawie... musi pan szukac w poszczegolnych ustawach no. o policji , CBA, ABW i innych...

A nikt nie zrobił już takiego opracowania dla zwykłego obywatela? Trochę głupio - musieć przejrzeć wszystkie ustawy aby dowiedzieć się, kto może 'obmacać' człowieka' .

opracowanie może ktoś (np. w formie pracy dyplomowej ,referatu itp) może sobie zrobił... co nie oznacza ,że ma to moc prawną... bardziej informacyjną...

Powrót