rezerwacja bez prawa do anulowania

• Autor wątku Autor wątku roza2101
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

roza2101

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Kochani
W dniu 15 czerwca zarezerwowałam przez Booking wakacje w hotelu w czarnogórze. Robiłam to na smartfonie i nie wykonałam zrzutu ekranu. Zrezerwacji wynikało że mogę ją odwołać w dowolnym momencie. Minał przeszło miesiąc i zacząliśmy planować wyjazd ale wyskoczyła nam sytuacja losowa, która odbiła się mocno na naszych finansach i przypomniałam sobie o rezerwacji. Po 20 lipca zerknęłam na poczte i okazało się w potwierdzeniu rezerwacji że jest to rezerwacja bez prawa do anulowania i musze zapłacić 100% za pobyt z którego nie skorzystam. Napisałam prośbę prawie na 3 tyg przed planowanym wyjazdem o mojej sytuacji o anulowanie rezerwacji bez ponoszenia kosztów. Booking odpisał że Hotel się nie zgadza i proponuje inny termin. Zadzwoniłam na infolinię bookingu z prośbą o przeniesienie tej rezerwacji na przyszły rok na taką samą długość pobytu w dowolnym terminie między 25 czerwca a 31 sierpnia ze względu na naukę dzieci. W odpowiedzi hotel ściągnął z mojego konta 336 EUR.
Czy mogę walczyć jakoś skoro hotel sprzeda z powodzeniem ten termin. Czy w takiej losowej sytuacji naprawdę jestem na przegranej pozycji? Niby w regulaminie bookingu piszą o braku możliwości anulowania rezerwacji ale żeby ściągać takie pieniądze? Pomocy

Powrót