rezygnacja i ects

• Autor wątku Autor wątku monika1234561
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monika1234561

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Jestem na I roku studiów, zaliczyłam jeden semestr, sesja letnia przede mną, choć mam już 4 wpisy, bo większość zaliczeń mamy teraz, a nie w sesji. Postanowiłam zrezygnować ze studiów i od października pójść na inne na tej samej uczelni. Czy musiałabym płacić za coś? Nie ogarniam tych punktów ects..
Aa i kiedy tracę status studenta? Od momentu złożenia rezygnacji? Nie chodzi mi o samą legitymację bo wiem że można napisać że się zgubiło i korzystać z niej dalej, tylko pracuje i miałabym niższą stawkę i straciłabym ubezpieczenie nfz. A co jeśli złożę rezygnację dopiero gdzieś we wrześniu? Oczywiście nie zaliczając już niczego

Tak naprawdę wszystko zależy od konkretniej uczelni i jej Regulaminu. Moim zdaniem najprościej będzie podarować sobie sesję letnią, zrekrutować się na nowy kierunek i zrezygnować z obecnych studiów. Zachowujesz ciągłość uprawnień studenckich. Ale naprawdę o szczegóły należy pytać w Dziekanacie. Co do punktów ECTS, to zdaje się masz ich 30 w zapasie, więc pod koniec studiów nie powinno ich raczej zabraknąć. Po wyroku TK każda uczelnia to interpretuje po swojemu...

Powrót