Rezygnacja pisemna a przystąpienie do matury.

• Autor wątku Autor wątku Pow3r
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pow3r

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Krótka piłka, jeżeli zrezygnuję z matury zanosząc pisemko do sekretariatu szkolnego o treści "Oświadczam,że rezygnuję z przystąpienia do egzaminu maturalnego 2014/2015 i wycofuję deklarację maturalną" +Podpis,imię,nazwisko,klasa,miejsce,data załączone. Jest to pismo nie oficjalne,pisane na własnej kartce bez pieczęci szkoły.Jeżeli w poniedziałek oddałbym bibliografię z języka Polskiego [termin do 4 Kwietnia] i po świętach [13-14 Kwietnia] podpisał ową rezygnację, czy po otrzymaniu świadectwa ukończenia szkoły nadal mogę przystąpić do egzaminu maturalnego?Rozmawiałem z OKE Gdańsk, mówili ze jeżeli nawet wycofam deklarację z sekretariatu to i tak będę mógł przystąpić do matury.Jedynym warunkiem jest świadectwo ukończenia szkoły.. Rezygnacja zostaje w sekretariacie, nie piszę jej bezpośrednio do dyrektora.Znajoma która podpisała taką jak pytała o wycofanie deklaracji to mówili jej że "później" tak że uważam to trochę za pic ale mimo to chciałbym poznać waszą opinię na ten temat.

Liczę na pomoc z waszej strony ;)

Nie rozumiem problemu... Po co chcesz złożyć takie pismo?

Standard, "dostaniesz 2 jeżeli zrezygnujesz z matury, jezeli nie masz 1" - Matematyczka.

// Byłem raz u niej po lekcjach poprawiać coś i slyszalem jak mowila ze "w zeszlym roku przyszlo do matury duzo osób które nie miało przyjsc" , czyli prawdopodobnie zrobili tak jak ja chcę zrobić..Tak więc wydaje mi się to możliwe.

Ostatnia edycja:
Powrót