Rezygnacja z egzaminu maturalnego

• Autor wątku Autor wątku Szeloby
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Szeloby

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam jestem uczniem klasy 4 technikum w tym roku mam skonczyc szkołe. We wrześniu złożyłem deklaracje maturalną, która potwierdziłem gdzieś końcem stycznia. Teraz jednak mam duże zaległości z powtórek z języka polskiego, które są wymagane przez nauczycielke jezeli sie złozyło deklaracje maturalna(bo jeżeli się nie złożyło to wymaga tylko materiał bieżący tzn w moim wypadku jeszcze 3 kartkówki, a razem z powtórkami mam ich do zaliczenia aż 7 i boję się, że mogę nie zdązyć co wiąże się z oceną niedostateczną na koniec roku czego wolałbym uniknąć). Nauczycielka powiedziałą mi dziś ze jezeli zrezygnuje z matury to nie bede musiał pisać tych powtórek. Poczytałem troche na przerwie internet i znalazłem zapis który mówi o tym że mozna złożyc wniosek o rezygnacji z egzaminu maturalnego. Odrazu poszedłem z tym do dyrektora spytać się jak to napisać a on mi powiedział ze tego już nie ma, że taka możliwość była rok temu a teraz to wycofali. Czy tak jest naprawde? czy jest jeszcze jakiś sposób, aby zrezygnować z matury i w rezultacie skonczyć spokojnie szkołe bez poprawki z j.polskiego w sierpniu?

Powrót