rezygnacja z funkcji prezesa spolki z. o.o

• Autor wątku Autor wątku blacki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

blacki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Chcialabym sie zapytac w jaki sposob mam zlozyc rezygnacje z funkcji prezesa zarzadu, gdyz jestem jedynym czlonkiem zarzadu jak rowniez jedyny 100% udzialowiec tej spolki jako rada nadzorcza "zniknal".

Osobiscie zlozylam jemu dokument o rezygnacji 5 lat temu, popelnilam blad i nie sprawdzilam aktualnego krs, dokument z moja rezygnacja nigdy nie dotarl do krs, jak rowniez jedynego udzialowca nie ma, firmy nie ma, zostal slad a ja dalej funkcjonuje jako prezes zarzadu, czy cokolwiek i co moge zrobic w tej sprawie prosze o pomoc.

Pisma ktore zlozylam o rezygnacji nie posiadam ( zaginelo )

nie ma jest tylko 1 osoba i tak jest zarejestrowane w krs, czyli w sumie w spolce byly 2 osoby ja i wlasciciel

No to nic nie zrobisz. Trzeba było mieć porządek papierach. Teraz módl się żeby sąd rejestrowy nie miał wolnych mocy przerobowych, bo grozi Ci grzywna do 20 000 zł za dopuszczenie do działania rady nadzorczej w nienależytym składzie.

Wyslij rezygnacje na adres spolki listem poleconym i zachowaj kopie pisma oraz potwierdzenie nadania. Wystarczy.

A z tym sądem rejestrowym to tak nie przesadzajmy. Ja od pół roku próbuję skutecznie zgłosić wykreslenie zarządu spółki bez powołania nowego. Przykre jest, ze wszystkie pisma jakie do tej pory przychodzily z KRS sprowadzaly sie do "ale jakto tak, przecież tak nie mozna".

Ostatnia edycja:
Dziekuje bardzo,
...mam jeszcze jedno pytanie co z zeznaniami podatkowymi za kolejne lata?, z tego co sie orientowalam firmy nie ma od 2006, w krs widnieje oczywiscie jako aktywna?

Powrót