rezygnacja z kursu, koszty oraz zwrot pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku Danuta8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Danuta8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, jeździłam z instruktorem 13h i ostatecznie doszłam do wniosku, iż nie odpowiada mi jego nauczanie, a samo pójście na jazdy wiąże się ze stresem i niechęcią. Nie mam możliwości zmiany instruktora więc muszę zmienić szkołę, gdyż nie mam zamiaru się męczyć. W umowie którą zawarłam z OSK są jedynie trzy podpunkty w których mowa jest o jakiejkolwiek rezygnacji i jej kosztach (przedstawione poniżej). Za kurs zapłaciłam 1269zł (jest to PROMOCJA) chciałabym się dowiedzieć czy zwrócą mi jakkolwiek pieniądze i jakie koszty poniosę rezygnując z kursu?

V. Opłaty
1. Opłata za Usługę wynosi 1269zł brutto (słownie jeden tysiąc dwieście sześćdziesiąt dziewięć zł 00/100 brutto)
2. Opłata za Usługę zawiera opłatę manipulacyjną w wysokości zł brutto (słownie: zł 000/100 brutto.), która nie podlega zwrotowi w przypadku rezygnacji z Kursu. Kursant przyznaje, iż zawarcie umowy powoduje powstanie kosztów po stronie OSK, a rezygnacja z kursu powoduje powstanie szkody finansowej dla OSK. Strony zgodnie ustalają opłatę manipulacyjną w wysokości złottych brutto jako bezzwrotną opłatę związaną z zawarciem niniejszej umowy.
3. Opłata reaktywacyjna za Usługę wynosi 150 zł brutto. Kursant przyznaje, iż po rezygnacji z kursu ponowne zgłoszenie udziału powoduje powstanie kosztów po stronie OSK. Strony zgodnie ustalają opłatę manipulacyjną w wysokości 150 złotych jako bezzwrotną opłatę związaną z reaktywowaniem niniejszej umowy.
(...)
11. W przypadku, gdy Kursant korzysta z oferty Promocyjnej, a z ukończenia kursy rezygnuje przed zakończeniem kursu zgodnie z Programem szkolenia, traci prawo do upustu. Rozliczenie usługi następuje w oparciu o pełną cenę usługi bez naliczonego upustu.

Pełna cena to: 1619 zł

Na szybko: 1269 - 701,56 - 100 = 467,44 zł (zwrot)
No ale nie widzę całej treści umowy tylko to co podałaś.

Powrót