Rezygnacja z n=badań w RODK

• Autor wątku Autor wątku wewelina
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wewelina

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Napisałam wniosek do sądu o ustalenie kontaktów mojego byłego z naszym dzieckiem. Sąd skierował nas na badania do RODK, niestety mój były nie stawił sie na badania bez żadnego usprawiedliwienia np choroby i itp. Mam dosyć jego nie zapowiedzianych wizyt i bardzo zależy mi na czasie. Kolejne badania w RODK znowu bedą pewnie za parę miesięcy. Czy mogę napisać do sądu jakiś wniosek o rezygnacją z badań w RODK???

Przekaż dziecko pod opiekę ojca i wtedy to Ty będziesz mogła robić niezapowiedziane wizyty ojcu dziecka. Pisać możesz, jednak Sąd zrobi po swojemu, a możesz tym pismem tylko rozsierdzić skład orzekający i efekt końcowy będzie taki że zamiast niezapowiedzianych wizyt ojca będą niezapowiedziane wizyty kuratora którego sąd Ci przydzieli.

Faktem, osoba wezwana do stawiennictwa w RODK winna się zgłosić ( w swoim własnym, dobrze pojętym interesie )
Faktem, może się nie zgłosić. ( i guzik jej zrobić, jak usłyszałem od Sędziego, swego czasu )
Jeśli Sąd zarządził takowe badanie, widać, chce poznać wyniki.
Brak czasu jest istotny w przypadkach chorób pęcherza, lub jelit.
W przypadku spraw cywilnych ( rodzinnych ) to Sąd zwykł określać przedział czasowy na... a także... oraz... . Zatem, nie próbuj być sprytniejsza od Sądu, i ponaglać, czy też wymuszać ( " jakimś wnioskiem " )

Powrót