Rezygnacja z programu czyste powietrze

• Autor wątku Autor wątku Kastor900
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kastor900

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam. Złożyłem wniosek o dotację na termomodernizację domu w ramach programu czyste powietrze poprzez poprzez "naganiacza". Wniosek był składany 10 stycznia i został rozpatrzony pozytywnie 24 stycznia. Email dostałem 6 lutego. Po przemyśleniu tej inwestycji postanowiłem zrezygnować z tego programu. Napisałem do wgsiw pod który podlegam i napisali,że można zrezygnować z niego. Zadzwoniłem do tego "naganiacza" i on powiedział, że już nie można zrezygnować bo już okna zamówili. Kiedy zapytałem czemu zakupili już okna skoro nawet nie wiadomo było czy wniosek będzie rozpatrzony pozytywnie to powiedział mi, że to jest raczej pewne, se się zawsze zgadzają. Czy faktycznie to tak jest, że nie można z tego zrezygnować czy ten "naganiacz" mnie okłamuje bo nie chce stracić jakieś prowizji?

Kastor900 napisał:
Witam. Złożyłem wniosek o dotację na termomodernizację domu w ramach programu czyste powietrze poprzez poprzez "naganiacza". Wniosek był składany 10 stycznia i został rozpatrzony pozytywnie 24 stycznia. Email dostałem 6 lutego. Po przemyśleniu tej inwestycji postanowiłem zrezygnować z tego programu. Napisałem do wgsiw pod który podlegam i napisali,że można zrezygnować z niego. Zadzwoniłem do tego "naganiacza" i on powiedział, że już nie można zrezygnować bo już okna zamówili. Kiedy zapytałem czemu zakupili już okna skoro nawet nie wiadomo było czy wniosek będzie rozpatrzony pozytywnie to powiedział mi, że to jest raczej pewne, se się zawsze zgadzają. Czy faktycznie to tak jest, że nie można z tego zrezygnować czy ten "naganiacz" mnie okłamuje bo nie chce stracić jakieś prowizji?
Czy poza wnioskiem o dotację podpisywałeś jakieś umowy?
W czyim imieniu działał i kim jest "naganiacz"?

Agnieszka3M napisał:
tzn kto zamówił?

Tak mówił tenn doradca ds. dofinansowan/termomodernizacji, że już okna są na firmie zrobione pod wymiar dla klienta i nie można z tego zrezygnować.

Ostatnia edycja:
Student Wro napisał:
Czy poza wnioskiem o dotację podpisywałeś jakieś umowy?
W czyim imieniu działał i kim jest "naganiacz"?
W imieniu właściciela budynku i pełnomocnictwo i wniosek tylko wlasciciel podpisywał. Ponadto kiedyś dostałem email od wgsfiw o umowe (chodziło o poprawienie umowy dofinansowania z prefonansowaniem czego nie wieddialem) ale kiedy został wysłany e-mail o jaką umowę chodzi to w odpowiedzi napisali, że to już pełnomocnik dopełnił formalności.

Powrót