Rezygnacja z zamówienia przed terminem dostawy towaru

• Autor wątku Autor wątku Tola1995
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tola1995

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam!
Miesiąc temu zamówiłam łóżeczko dziecięce ze strony holenderskiej prowadzonej przez polaka (mieszkam w holandii). Na str. umieszczono informacje że łóżeczko zostanie dostarczone w przeciągu 2-35 dni (ta data nie minęła). Jednak nie podoba mi się nieprofesjonalizm firmy, na moje pytanie "kiedy mogę spodziewać się dostawy" dostaję odp. "w nadchodzącym tygodniu". Minęły już ponad 4 tyg i dostałam 4 takie same e-maile, za każdym razem zostaję oszukana. Chcę zrezygnować z zamówienia ponieważ czuję się oszukana i nie mam pewności że towar zostanie kiedykolwiek dostarczony, dziecko urodzi mi się na dniach i nie mogę pozwolić na to aby w ogóle go nie było.
Mogę ponieść jakieś konsekwencje z powodu wcześniejszej rezygnacji? (płatne przy odbiorze). Prawo Holenderskie jest nie ważne. Mogę powołać się na Europejskie prawa konsumenta?

Podaj link do oferty.

Skłaniam się ku temu, że zakup był w Holandii. Obowiązuje zatem prawo holenderskie i/lub regulamin.

Jestem obywatelką Polski więc podlegam również pod prawa europejskie, więc myślałam że UE takie prawa wyrównuje między krajami (chyba taki jest jej cel).
Ale dziękuję za odp. :)
Pozdrawiam!

Wyrównuje ale nie wszędzie jest takie samo.

Powrót