S
syt22
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 24
Dzień dobry.
Uczę się na PWr, niedługo najpewniej zostanie mi przyznane stypendium rektora za dobre oceny. Nowy kierunek studiów II stopnia nie podoba mi się i chcę zrezygnować, tzn. przestać przychodzić na zajęcia, ale podbić sobie legitymację w połowie marca. Czy mogę pobierać stypendium rektora do czasu aż mnie sami skreślą i jednocześnie nie chodzić na zajęcia? Czy grożą za to jakieś konsekwencje? Wiem że nienależnie wypłacane stypendium należy zwrócić, ale to chyba dopiero jak przestanę być studentem. Jak to realnie może wyglądać?
P.S.
W regulaminie stypendiów znalazłem takie punkty:
§ 16
1. Przyznane studentowi świadczenia pomocy materialnej określone w § 3 ust. 1 zostają
zawieszone z dniem wydania przez dziekana decyzji o skreśleniu z listy studentów:
1) student traci prawo do zawieszonych świadczeń pomocy materialnej z dniem
uprawomocnienia się decyzji o skreśleniu w trybie przewidzianym przez Regulamin
Studiów;
2) jeżeli decyzja o skreśleniu zostaje uchylona, zawieszone świadczenia zostają
wypłacone w najbliższym terminie wypłat dla studentów;
3) w okresie zawieszenia świadczeń, nie rozpatruje się wniosków studenta o przyznanie
innych świadczeń pomocy materialnej.
2. Świadczenia pomocy materialnej określone
Edit2: cały regulamin:http://prs.pwr.edu.pl/wp-content/uploads/2017/10/ZW_120_2017-z.pdf
Uczę się na PWr, niedługo najpewniej zostanie mi przyznane stypendium rektora za dobre oceny. Nowy kierunek studiów II stopnia nie podoba mi się i chcę zrezygnować, tzn. przestać przychodzić na zajęcia, ale podbić sobie legitymację w połowie marca. Czy mogę pobierać stypendium rektora do czasu aż mnie sami skreślą i jednocześnie nie chodzić na zajęcia? Czy grożą za to jakieś konsekwencje? Wiem że nienależnie wypłacane stypendium należy zwrócić, ale to chyba dopiero jak przestanę być studentem. Jak to realnie może wyglądać?
P.S.
W regulaminie stypendiów znalazłem takie punkty:
§ 16
1. Przyznane studentowi świadczenia pomocy materialnej określone w § 3 ust. 1 zostają
zawieszone z dniem wydania przez dziekana decyzji o skreśleniu z listy studentów:
1) student traci prawo do zawieszonych świadczeń pomocy materialnej z dniem
uprawomocnienia się decyzji o skreśleniu w trybie przewidzianym przez Regulamin
Studiów;
2) jeżeli decyzja o skreśleniu zostaje uchylona, zawieszone świadczenia zostają
wypłacone w najbliższym terminie wypłat dla studentów;
3) w okresie zawieszenia świadczeń, nie rozpatruje się wniosków studenta o przyznanie
innych świadczeń pomocy materialnej.
2. Świadczenia pomocy materialnej określone
Edit2: cały regulamin:http://prs.pwr.edu.pl/wp-content/uploads/2017/10/ZW_120_2017-z.pdf
Ostatnia edycja: