Rezygnacja ze studiów koszta?

• Autor wątku Autor wątku Izuch
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Izuch

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam mały problem: rozpoczęłam w tym roku studia stacjonarne pierwszego stopnia na KUL-u. Jednak wiem już, że będę z nich rezygnować, nie wiem tylko czy po już pierwszym semestrze czy po całym roku. Tu nasuwa się moje pytanie, czy ktoś może orientuje się czy za rezygnację ze studiów ponosi się na KUL-u jakieś opłaty? Szukałam na ten temat informacji w googlach ale niestety nic sensownego nie znalazłam, a użerać z paniami z dziekanatu narazie mi się nie chce :D Z góry dzięki za odpowiedz :)

W 'umówie o warunkach odpłatnosci za studia i usługi edukacyjne na studiach stacjonarnych' jest taki punkt, że: w przypadku skreślenia lub rezygnacji ze studiów, opłata jest pobierana proporcjonalnie do liczby godzin odbytych zajęć. Kwota nadpłaty podlega zwrotowi.' Dalej jest punkt o tym, że umowa jest zawarta na okres 6 semestrów i tam jest podpunkt : Jeżeli skreślenie studenta z listy studentów następuje z powodu rezygnacji ze studiów, dniem rozwiązania umowy jest dzien doreczenia dziekanowi pisemnego zawiadomienia o rezygnacji.' Te 2 punkty za wiele mi nie mówią, bo nie ma podanych żadnych konkretnych kwot, ale też nie rozumiem tego, ponieważ wydawało mi się, że gdy studiuje się jeden kierunek to nie ma za niego opłat?

Powrót