Roczny staż i ciąża. Co potem?

• Autor wątku Autor wątku 8iron8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
8

8iron8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam serdecznie. To mój pierwszy temat więc za błędy przepraszam. Jest wiele tematów związanych z ciązam i stażem pracy ale żaden nie jest taki jak mój. Zaczne od początku. Mam roczny staż. W 2 miesiącu pracy zaszłam w ciąze. Od 3 miesiąza jestm na L-4 ponieważ ciąza jest zagrożona. Staż koncze i do konca mam L-4 jak to potem wygladam mam zaliczony czaly rok stażu?? przysluguja mi jakies zasiłki?? Z góry dziekuje za pomoc!!

Ja twierdzę, że wiele innych tematów związanych z ciążą i stażem pracy jest o tym samym.
:)
Po pierwsze staż może zostać przerwany z powodu usprawiedliwionej nieobecności.
Po drugie jeżeli nie zostanie przerwany - to staż zostanie zaliczony w całości - może jednak zakończyć się zaświadczeniem o nie zrealizowaniu programu stażu.
Po stażu nie przysługują żadne zasiłki. Natomiast są zasiłki z tytułu urodzenia dziecka, w tym zasiłek rodzinny.

staż-co po porodzie

Witam, jestem obecnie w 33 tc ciąży, odbywam staż z UP, od jakiegos czasu jestem na L4 i tak zostanie do porodu (termin na 2 kwiecien), ponieważ mam zagroznienie przedwczesnego porodu. Staż konczy się 13 czerwca. Moje pytanie brzmi co bedzie po porodzie z moim stazem. Chetnie bym go dokonczyla, ale z racji tego, ze urodze koniec marca poczatek kwietnia nie bede w stanie od razu wrocic na staz, moglabym wrocic po zalozmy miesiacu, ale wiem ze nie bede miala opieki nad malenstwem, mieszkamy sami z mezem a zarowno moi jak i jego rodzice pracuja, najwczesniej moga zajac sie malenstwem od lipca, tak w zasadzie wtedy bedzie juz po stazu. Czy po porodzie bede musiala w zwiazku z tym zrezygnowac ze stazu czy jak zakonczyc ta sprawe?

Powrót