A
Agu1980
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dzień dobry. Prowadzę niewielką hurtownię nawozów i preparatów do pielęgnacji roślin na zachodzie Polski. Ostatnio zaczęłam szukać w Niemczech kontaktów do większych kwiaciarni albo podobnych hurtowni żeby nawiązać współpracę. Szukając po googlach w dwa tygodnie zrobiło się z tego prawie 450 adresów email. Ostatnio weszło to RODO i nie wiem czy wysyłka mejli z zapytaniem o współpracę jest aby dalej legalna i nie grożą za to żadne kary?
Chcę tu podkreślić, że wszystkie adresy są do spółek, a nie do osób fizycznych. A także wszystkie zebrałam sama z dostępnych publicznie informacji. Przeważnie takie firmy same podają dane do kontaktu na swoich oficjalnych stronach, czasem można je znaleźć na stronach agregujących dane dla klientów (jak np nasza panorama firm).
Pozdrawiam, Agnieszka
Chcę tu podkreślić, że wszystkie adresy są do spółek, a nie do osób fizycznych. A także wszystkie zebrałam sama z dostępnych publicznie informacji. Przeważnie takie firmy same podają dane do kontaktu na swoich oficjalnych stronach, czasem można je znaleźć na stronach agregujących dane dla klientów (jak np nasza panorama firm).
Pozdrawiam, Agnieszka