RODO a zwyczajny blog bez działaności gospodarczej

• Autor wątku Autor wątku stiv30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stiv30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy Rodo będzie mnie dotyczyć, sprawa wygląda następująco.

Będzie to blog na temat *** postawiony na ***, zamierzam mieć w nim system komentarzy (rozważałem system zewnętrzny system *** i to oni by zbierali wtedy dane).
Z hostingiem jest już gorzej, używam ***.pl wraz z ich subdomeną i nie mają własnej polityki prywatności zastanawiam się więc czy możliwe jest podpisanie z nimi umowy po to by powierzyć im przetwarzanie danych osobowych. Załóżmy, że się da.

Reklam mieć nie zamierzam, to czy coś zarobię czy nie zależy od odwiedzających i to czy użyją kodu polecenia z mojego artykułu, nie muszą tego robić. Newstlera również nie będzie.

Jeśli mimo wszystko muszę spełnić obowiązek związany z RODO to czy, np. wystarczy, że podam imię, adres zamieszkania, ew. adres e-mail, bez nazwiska chciałbym po prostu wiedzieć ile minimum danych o sobie mam podać tworząc własną politykę prywatności.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Prócz Rozporządzenia zapoznaj się z Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną bo jej też będziesz podlegał.

PS.
Imię to za mało.

Ostatnia edycja:
Powrót