rodzinne z belgii

• Autor wątku Autor wątku iluś21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iluś21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
witam:) mam pytanie..a mianowicie czy bedac w polsce moge jakos sprawdzic cy ojciec mojej corki pobiera zasilek rodzinny na nia w belgii? jesli tak to jak lub gdzie moge to zrobic? prosze o pomoc:)

Jezeli nie jestescie malzenstwem,a corka mieszka z Pania,to nie ma prawa do zasilku rodzinnego w Belgii.

teoretycznie to wiem.... ale nawet majac europejski akt urodzenia dziecka nie mogl sobie "przypadkiem" zalatwic jakichs swiadczen na nasza corke mimo ze nie mieszkamy razem? wiem ze zalatwil sobie ten akt do rozliczenia sie z podatku tam w belgii

Nie,nie mogl.Moze miec ulge podatkowa,jezeli dziecko mieszka z ojcem(skoro nie jestescie malzenstwem),badz odliczyc 80% placonych systematycznie alimentow.Innej mozliwosci nie ma.
Czy sa zasadzone alimenty na dziecko,badz ojciec przekazuje systematycznie pieniadze na nie?

zasadzone sa od pazdziernika 2012 i plcil regularnie ale no własnie od maja tego roku nie placi..... to znaczy w maju przyslal 2/3 zasadzonej kwoty i tyle..... nie odpowiada na moje pytania i nie wiem dlaczego nie wysyla nastepnych pieniedzy..... probowalam zlozyc wniosek do komrnika ale powiedzieli mi ze nie dzialaja za granica... jestem w kropce bo nawet nie moge dostac zaswiadczenia o bezskutecznosci egzkucji zebym mogla pobierac pieniadze z funduszu alimentacyjnego....

Prosze poszukac podobnych tematow o egzekucje alimentow z zagranicy.Jezeli pracuje legalnie w Belgii,z pewnoscia go znajda.

Powrót