Rolety na wymiar bez montażu

• Autor wątku Autor wątku wojenka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojenka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,
Mam problem ponieważ pracuje w firmie zajmującej się sprzedażą osłon okiennych. Ostatnio sprzedałam rolety dachowe ale bez montażu i pomimo informowania klienta o tym jak ma zmierzyć i wypytaniu się o modele okien okazuje się że rolety są za wąskie. Tłumaczyłam że najlepiej byłoby jakbyśmy my zmierzyli. Klient oczekuje teraz ode mnie że wymienię mu te rolety. Co mam teraz zrobić? Straszy że jeśli mu nie wymienimy to załatwi to inaczej. Czy jest to możliwe?

Zależy co mówi umowa. Jeśli w niej są podane stricte wymiary przez klienta to on będzie miał problem, jeśli dostał rolety o takich wymiarach.

Straszy że jeśli mu nie wymienimy to załatwi to inaczej. Czy jest to możliwe?
Zależy co znaczy słowo "inaczej"? Bo jedyne "inaczej", jakie jest legalne to przez reklamację, a w ostateczności sąd.

No właśnie nie wiadomo. Tylko jak ma reklamować u producenta skoro jedyna są źle zmierzone okna?

gryffinian napisał:
Zależy co mówi umowa. Jeśli w niej są podane stricte wymiary przez klienta to on będzie miał problem, jeśli dostał rolety o takich wymiarach.

No jedyna umową kupna jest kp o podanych wymiarach oraz faktura

No jedyna umową kupna jest kp o podanych wymiarach
I wynika z tego jednoznacznie, że podał je kupujący, a Ty nie zobowiązałaś się do ich sprawdzenia?

Tak podał mi je kupujący i jeśli nie chciał pomiarów (dodatkowo płatna opcja) to zamawiamy pod taki wymiar jaki podał

Zatem, jeśli są zgodne z jego wytycznymi, to nie widzę za bardzo możliwości, żeby mógł coś zrobić albo "załatwić to inaczej", ale cóż zawsze ma prawo jeszcze iść do sądu z tym.

Nie sądzę by klient mógł ci zaszkodzić, błąd nie wynika z twojej winy

Powrót