Roszczenia sprzedającego, po dłuższym braku wpłaty

• Autor wątku Autor wątku piotrkovski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotrkovski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Jak w temacie, wygrałem aukcję 11 czewrca br, i pech chciał że przez 2 tygodni nie mogłem jej sfinalizować. W opisie aukcji sprzedający napisał "wysyłka na mój koszt" w opcjach dostawy natomiast był tylko odbiór osobisty. W przeciągu tych 2 tygodni sprzedający wyjechał, i teraz żąda dopłaty 500,- na wysyłkę. Wiem, że dałem ciała z taką obsuwą :(

Pozdrawiam

Taki, że sprzedający domaga się pokrycia kosztów wysyłki paczki z polski do norwegi gdzie mieszka, a później wysłania tej paczki do mnie. Chociaż na aukcji zaznaczył, że wysyła na swój koszt.

Witam.Ponawiam prosbe o wplate na konto 50 1020 5558 1111 1426 6120 0097 kwoty 3450 PLN za aukcje Allegro w ktorej Pan uczestniczyl (nr:6836787365 )i ktora Pan wygral.Pozdrawiam-Mateusz Duda
MrPapcioChmiel . xxx

20 cze (7 dni temu)

do xxx

Witam, przepraszam najmocniej za brak kontaktu, miałem "drobne" problemy zdrowotne, w związku z czym niestety nie jestem w stanie sfinalizować transakcji.
Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi, rozumiem że i Panu zależało na szybkim zakończeniu tej sprawy.
Pozdrawiam
Marcin
xxx

20 cze (7 dni temu)

do mnie
Witam Panie Marcinie. Mam nadzieje ze "drobne" problemy zdrowotne juz minely i ma sie Pan dobrze. Troszke zmartwiony. moimi bezowocnymi probami kontaktu z Panem (widzialem ze logowal sie Pan w serwisie Allegro przynajmniej raz dziennie,wiec mial Pan dostep do komputera) skontaktowalem sie z kancelaria prawna w celu uzyskania pomocy w tej niefortunnej sprawie. Informuje Pana ze na odstapienie od umowy kupna (poinformowanie mnie) mial pan 7 dni, ktore to 7 dni minelo 18.06.2017.Prosze pamietac,ze jestem osoba prywatna.Jako ze kwota ponad 3000 PLN nie jest mala kwota-mam prawo dochodzic roszczen w sadzie. Nie jestem osoba ktora lubi tego typu sprawy i naprawde chcial bym uniknac tej opcji, wiec jako ze wyslalem juz paczke z dronem do Polski a teraz ze wzgledu na Panska rezygnacje-musze pokryc ponownie koszty wysylki powrotnej do Norwegii,proponuje aby zwrocil mi Pan koszty wysylki w wysokosci 1000 NOK (w przeliczeniu na PLN = okolo 500 PLN). Jest to moja jednorazowa propozycja. Mam
nadziej na polubowne rozwiazanie sprawy. Pozdrawiam i zycze zdrowia.
--
Wysłane z aplikacji OnetPoczta
xxx . <xxx >

21 cze (6 dni temu)

do xxx

Witam,
Jestem świadom wszystkich konsekwencji wynikających z licytacji i towaru (w przypadku licytacji, chyba nie mam nawet 7 dni od odstąpienia od umowy) jednakże, w tej sytuacji nie mogę zorganizować takiej kwoty(kwestia tygodnia) i po tym czasie będę mógł wpłacić kase za sprzęt. Chciałem tylko Poinformować, że może mi się ta wpłata przeciągnąć.

Tak wyglądała korespondencja

Ostatnia edycja:
Wrzuc link do aukcji.
---------------------------

Znalazłem.
Spzredawca nic nie pisze, ze bedzie wysylac z zagranicy. Lokalizacja jest w Polsce.

Jesli nie odebrales w jakis sposob paczki to moim skromnym zdaniem powinienes zwrocic koszty jak za przesylke kurierska / w dwie strony.

To jak jest w koncu?
Chcesz kupić towar czy sie wykrecasz?

Ostatnia edycja:
Przecież jak zapłacisz i przyjmiesz towar to za wysyłkę nie zapłacisz. Macie umowę kupna sprzedaży

Powrót