K
koreqz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam ok . dwa tygodnie temu rozbił mi się telefon, więc postanowiłem poszukać czegoś nie drogiego na olx . Więc poszukałem i znalazłem , napisałem do sprzedającego , zapewniał czy to w ogłoszeniu czy to poprzez wiadomość olx że wszystko sprawne 100 % . Więc podałem mu dane do wysyłki i czekam . Za dwa dni dostałem paczkę lecz po otworzeniu ukazał mi się nie ten telefon co zamawiałem ponieważ ten co rzekomo kupiłem był biały a ten co dostałem był czarny , i zamiast sprawnego w 100 % telefonu był czarny z uszkodzonym wyświetlaczem , co z 300 zł zaniżało jego wartość na ok. 150 zł . Napisałem do pana że wysłal mi rozbity telefon , on potwierdził że się pomylił i kazał odesłać popsuty , a w zamian odeśle mi ten sprawny . Odesłałem czekam 2 dni pan napisał że nie odbierze telefonu bo go kilka dni w domu nie ma , piszę w przyszłym tygodniu żeby odebrał , to napisał że dalej go niema więc poleciłem mu aby po prosił kogoś aby odebrał przesyłkę lecz tak się nie stało . I jutro prawdopodobnie odeślą mi telefon a tu ani pieniędzy ani telefonu , więc moje pytanie czy mam mu wysłać jakieś pismo czy udać się do jakiejś instytucji . PS Sprzedawca udzielił mi gwarancji rozruchowej , i wszystkie rozmowy mam zapisane (w postaci screenshot"ów)