S
Saga2012
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Proszę o informację dot.ewentualnego zajęcia komorniczego.Jestem żoną Włocha i podpisaliśmy w Urzędzie Miejskim intercyzę w trakcie zawierania ślubu cywilnegowe Włoszech.W trakcie trwania małżeństwa zakupiłam we Włoszech na siebie zarejestrowany samochód.Mąż wynajmował mieszkanie poprzez agencję nieruchomości lecz stracił pracę i nie opłacał wynajmu /ja nie pracuję i mąż też aktualnie nie/.Razem byliśmy zameldowani w tym mieszkaniu.W wyniku interwencji, adwokata właściciela lokalu zmuszeni byliśmy do zmiany adresu /dalej we Włoszech/ a dług został przekazany do komornika.Ja mam stałe zameldowanie we Włoszech ale obywatelstwo Polskie.
Czy w wyniku zaistniałego stanu rzeczy jest prawdopodobne że komornik włoski zajmie np. mój samochód,telewizor,ubrania. meble/rachunki wystawione są na mnie gdyż ja je opłaciłam/ mimo intercyzy?
Czy w wyniku zaistniałego stanu rzeczy jest prawdopodobne że komornik włoski zajmie np. mój samochód,telewizor,ubrania. meble/rachunki wystawione są na mnie gdyż ja je opłaciłam/ mimo intercyzy?