Rozgraniczenie w posesjach .

• Autor wątku Autor wątku beatakulpa55
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

beatakulpa55

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Przed paru laty ,kiedy to byla jeszcze zgoda miedzy nami a sasiadami /teraz to ten problem z nimi / .Zaczelismy przygotowywac sie do ogrodzenia od strony sasiada .Z powodu takiego ze sasiedzi odciagali ta sprawe ogrodzenia /a to dlatego ze u nich jest dosc waski przejazd i jezdzili po naszej posesji /.Postanowilismy ze zrobimy to ogrodzenie na swojej posesji i wszystko z naszego materialu -tak zeby im bylo wygodniej przejezdzac .To byl ten blad z naszej strony . Najpierw maz wybudowal slupek /oczywiscie caly po naszej posesji /ale ze sasiedzi prosili zeby im pozwolono tak na razie zawiesic u siebie brame wjazdowa na tym naszym slupku ,to maz jeszcze dodatkowo dospawal haki i ta brame zawiesili ./mieli to sobie przerobic ,lecz niestety jest do tej pory .taki pech ze byly powtarzane pomiary .nas nie bylo a przebiegla sasiadka zapisala ze ten slupek jest usadowiony w granicy . trzeba bylo zlozyc podpis na tych dokumentach ,a ze nas nie bylo przy tej procedurze wiec maz byl wzywany do gminy .byl poinformowany ze granica przebiega po ogrodzeniu ,no to myslal ze tak jak sie zaczyna ta sciana slupka od strony sasjada ,a tu wyznaczono srodek slupka .Sasiadka zfalszowala dane i podpisala .Teraz nie dosc ze ta ich brama wisi na naszym slupku na naszych hakach to nie chca przerobic .Juz bysmy tylko chcieli zeby zdieli ta swoja brame i zrobili sobie swoj slupek .Trzaskaja ta swoja brama i furtka specjalnie i sie smieja -bo w geodezji zapisana inna granica .Podpis meza /ten co to zlozyl na tych dokumentach pomiarowych ma inna date .bo to bylo ze 2 tygodnie juz po tych pomiarach .Czy mam teraz jakies wyjscie by odczepili chociaz ta brame ? Nie wspomnialam jeszcze o dalszym tym ogrodzeniu . Jezeli widzieli ze wszystko jest wymierzone po naszej posesji to w dodatku podczas naszej nieobecnosci wylali cala podmurowke pod ten plot / na naszej posesji / i tak jest .nie odzywalismy sie bo to niedobrzy ludzie . Ja zdaje sobie sprawe ze rozgraniczenie nie jest proste ,ale czy mam jakies prawo by odczepili sie od tego slupka ? czy mam prawo domagac sie o polowe plota teraz -by go przerobic ,by polowe bylo nasze ogrodzenie ? Jeszcze bardzo prosze -czy jest jakis paragraf by :jezeli wystosuje pismo do sasiada by mi odpowiedzial na to pismo .Ja chciala bym ugody lecz oni nie chca ze mna rozmawiac . Jak ich zmusic na odpowiedz na takie pismo ? Bardzo prosze ,pozdrawiam Janina

Powrót