Rozkwaterowanie mieszkania czy wniosek o przydział nowego lokalu?

• Autor wątku Autor wątku Bizzzare
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bizzzare

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie, mam pytanie dotyczące mieszkania kwaterunkowego w którym jestem głównym najemcą. Mieszkanie ogólnie ma 18,55m. Mieszkam z moim synem, narzeczonym (wkrótce mężem), oraz babcią. Z wyżej wymienionych osób zameldowana jestem tylko ja, mój syn, oraz moja babcia, mój narzeczony jest wpisany jako osoba przebywająca, zameldować go nie mogę, Urząd Miasta nie wyraża zgody.
Chciałabym rozkwaterować mieszkanie, wniosek chce złożyć w imieniu swoim uwzględniając mojego syna, i narzeczonego.
Czy mam szanse na rozkwaterowanie bądź uzyskanie mieszkania?
W takich warunkach niestety nie da się żyć, jedno pomieszczenie, więc siedzimy jak w klitce, dochodzi do częstych sporów pomiędzy nami, a moją babcią, mój syn za rok idzie do szkoły, potrzebuję swojego kąta do nauki zabawy, tu niestety nie ma takich warunków.
Bardzo proszę o poradę co w tej sytuacji mogę zrobić?

Dzień dobry. Mam pytanko. Mieszkam z siostrą w mieszkaniu socjalnym po mamie. Obie jesteśmy najemcami. W marcu urodził się mój synek i chciałabym się dowiedzieć czy jest jakaś szansa aby dostać rozkwaterowanie? Czy muszę czekać do końca umowy najmu? Czy jeżeli wezmę ślub cywilny mogłabym się starać szybciej?

Pytania należy zadać w Gminie. Każda ma swoją uchwałę w niej kryteria, warunki co do osób ubiegających się o lokal socjalny/komunalny.

Powrót