I
Izabella249
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Opiszę sprawę która mnie nurtuje. Kupiłam mieszkanie w nowym budynku mieszkalnym w połowie października 2009r. W czynszu wliczone były zaliczki na zimną i ciepłą wodę, ogrzewanie itp. Są to zaliczki i w momencie rozliczenia mediów wiadomo liczy się aktualne zużycie wody. Co z wywozem nieczystości stałych? Opłata wynosi 25 zł od lokalu/mc a za okres od 14-09-2009 do 31-12-2009 do zapłaty za wywóz nieczystości policzono 247 zł!
Pani w biurze które zajmuję się administracją budynku powiedziała że koszty sawysokie ponieważ ludzie się wprowadzają i trzeba wywozić gruz! Moje pytanie brzmi co z tym zrobić? Nie burzyłam ścian dlatego gruzu z mojego mieszkania nie było. Uważam że jeśli ktoś burzy ściany to we własnym zakresie powiien zorganizować wywóz gruzu. Wyobraźmy sobie sytuację (jest to nowy blok) ludzie bedą kupować mieszkania i wprowadzac się nawet przez następne dwa lata i absurdem jest żeby obarczać innych mieszkańców takimi kosztami. Jak dalej postąpić? Napisać pismo do biura z prośbą o korektę rozliczenia? :roll:Ile mają na to czasu? Z góry dziekuje za pomoc.