Rozliczenie PIT-37 osoby przebywającej w ZK

• Autor wątku Autor wątku pola2501
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pola2501

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

mam nadzieję, że piszę na dobrym forum, jeśli nie to przepraszam ale nie wiem czy powinnam pisać tutaj czy na więziennictwie...

Moja sprawa wygląda dość skomplikowanie ... jak na moją głowę...:( Więc proszę o pomoc.

Mój brat od 5 lat przebywa w ZK (może to potrwać jeszcze ok.1,5-2 lat może krócej... nie wiem). Od ok. 4 lat pracuje tam w ZK.
Rozliczałam go w US, ale z racji nieznajmości przepisów w rubryce dane identyfikacyjne i adres zamieszkania wpisywałam ten adres domowy gdzie jest zameldowany na stałe a nie adres ZK...i tu właśnie jest mój problem. Czy w rubryce adres zamieszkania powinien byc wpisany adres ZK w którym obecnie przebywa? Czy może być wpisany adres pod którym jest zameldowany? Jak do tej pory w US nie dopatrzyli się tego ponieważ nie złożyliśmy wniosku NIP-3 z aktualizacją miejsca pobytu (nie wiedzieliśmy że się taki składa). Czy my powinniśmy taki wniosek NIP-3 w US złożyć??? Bardzo potrzebuje konkretnych informacji, bo jeśli powinniśmy złożyć taki wniosek to będziemy musieli korygować te zeznania pit-37 które były już wcześniej złożone :( Bardzo proszę o pomoc z tej sprawie.

Powrót