Różnica w cenie pomiędzy studiami online a stacjonarnymi

• Autor wątku Autor wątku student12345222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

student12345222

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry

W zeszłym roku zapisałem się na studia. Podczas zapisów były do wyboru 2 formy: na żywo oraz online. Studia online były o kilka tysięcy złotych tańsze. Zdecydowałem się na te na żywo.

W obecnej sytuacji okazało się, że studia które odbywam są online, a zapłaciłem za nie jak za studia na żywo.

Grupowo zwróciliśmy się do władz uczelni o rekompensatę, zostały nam zaproponowane dodatkowe szkolenia. W trakcie studiów dostaliśmy kilkanaście maili z różnymi szkoleniami niektóre były globalne dla całej uczelni niektóre dla węższej grupy, jednak w żadnym zaproszeniu na szkolenie nie było podkreślone, że to rekompensata.

Po ponownej rozmowie odnośnie warunków okazało się, że jedno ze szkoleń które zostało do nas wysłane jest właśnie taką rekompensata. Nawiasem mówiąc było to nagranie video sprzed 4 lat z innego szkolenia, na którym to prawie nic nie widać ani nie słychać przez szum audio. Po wejściu na stronę okazuje się, że szkolenie kosztuje te kilka tysięcy - czego nikt przy zdrowych zmysłach nie zapłacił za takie śmieciowe szkolenie.

W jaki sposób mogę występować o zwrot różnicy? Czy po zakończeniu studiów mogę reklamować usługę? Płaciłem za jedną usługę a dostałem drugą która jest o kilka tysięcy tańsza. W jakim okresie mogę podjąć takie kroki? Zależy mi na tym, żeby zdać studia, podejrzewam, że po wystosowaniu oficjalnego pisma, zdanie egzaminów może okazać się niewykonalne.

Pozdrawiam

Powrót