M
marra123
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 47
Witam, na wstępie napiszę, że szukałem odpowiedzi w internecie i informacji na ten temat jest bardzo mało, a zdania są podzielone. Mam pytanie odnośnie rozpowszechniania czyjegoś wizerunku ze strony Omegle (wideo czat). Ten czat działa na tej zasadzie, że losujemy jakąś osobę i ją widzimy. Możemy porozmawiać z nią, a jak się nam znudzi to wylosować inną osobę. Niektórzy jednak wchodzą na tą stronę i nagrywają programem komputerowym to co widzą na komputerze. Później wrzucają te nagrania w internet albo lepiej: prowadzą transmisje na żywo na youtubie!
Wiem że rozpowszechnianie czyjegoś wizerunku jest karalne, ale z drugiej strony na *** jest regulamin, że każdy kto tam wchodzi wyraża zgodę na upublicznienie swojego wizerunku. Czy youtuberzy robią to legalnie wrzucając filmiki lub prowadząc transmisje na żywo? Najwięksi youtuberzy potrafią zdobyć nawet milion wyświetleń pod takim filmem :/Jak to w końcu z tym jest?
moderacja
Wiem że rozpowszechnianie czyjegoś wizerunku jest karalne, ale z drugiej strony na *** jest regulamin, że każdy kto tam wchodzi wyraża zgodę na upublicznienie swojego wizerunku. Czy youtuberzy robią to legalnie wrzucając filmiki lub prowadząc transmisje na żywo? Najwięksi youtuberzy potrafią zdobyć nawet milion wyświetleń pod takim filmem :/Jak to w końcu z tym jest?
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: