Rozpowszechnianie zwiastunów/trailerów gier i filmów.

• Autor wątku Autor wątku interpol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

interpol

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam odnośnie takie pytanie.
Czy rozpowszechnianie zwiastunów gier i filmów jest dozwolone?
Bo mi się wydaje, że tak, ale nie jestem w 100 % pewien.
Jakie jest wasze zdanie? :)

Jeśli już był taki temat, to przepraszam.

Hmm... sam trailer też jest w sobie utworem jak dla mnie czyli powinna mu przysługiwać ochrona, lecz twórcom/wydawcom/reżyserom etc. jest jak najbardziej "na rękę" szerokie rozpowszechnianie tych fragmentów filmu/gry.
Nie widziałem aby na youtube były kasowane trailery z powodu naruszenia praw autorskich jak to się ma w innych przypadkach.

Witam serdecznie, prowadzę sklep z komputerami, sprzedaje również gry na wszystkie platformy to znaczy PC, Xbox, Playstation. Mam podłączone 4 monitory które stoją na półkach, czy mogę na nich wyświetlać trailery z gier na każdym z monitorów to samo, jako reklama i zachęta do kupna danej gry. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

dodam jeszcze, że trailery odtwarzane byłyby bez ścieżki dźwiękowej

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witaj, to zależy oczywiście od intencji firmy wprowadzającej trailera na rynek, choć zapewne we wszystkich przypadkach chodzić będzie o promocję danego produktu. Więc z tego tytułu możesz je używać, ale w przedsiębiorstwie powinno się mieć udokumentowane źródła wykorzystywanych materiałów, więc teoretycznie powinno się je mieć z jakiegoś oficjalnego źródła, włączając w to licencje bądź innego typu pozwolenia...

Powrót