M
Moonnii
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, Mam pytanie odnośnie windykacji, a mianowicie mój były mąż prowadząc działalność gospodarczą narobił długów, wtedy byliśmy małżeństwem. Dłużnicy posiadają tytuły wykonawcze na spłatę długu przeciwko małżonkowi z rozszerzoną klauzulą na współmałżonkę (czyli na mnie) z ograniczeniem co majątku wspólnego. Po rozwodzie jestem już 9 lat w chwili obecnej nie posiadamy majątku wspólnego ponieważ ten został zlicytowany w 2003 r, a wierzyciele mimo to nie zostali zaspokojeni spłatą z licytacji.
Pytanie: Czy wierzyciel występując do komornika będzie mógł zająć moje obecne wynagrodzenie?
Majątku wspólnego już przecież nie posiadam, czy to oznacza że ja jako osoba nie mającą nic wspólnego z działalnością , którą prowadził były mąż będę odpowiedzialna za te długi do końca życia???
Pytanie: Czy wierzyciel występując do komornika będzie mógł zająć moje obecne wynagrodzenie?
Majątku wspólnego już przecież nie posiadam, czy to oznacza że ja jako osoba nie mającą nic wspólnego z działalnością , którą prowadził były mąż będę odpowiedzialna za te długi do końca życia???