Rozszyfrowanie umowy

• Autor wątku Autor wątku RoOkie10
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RoOkie10

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam !!

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu ( przetłumaczeniu na chłopski język ) zamieszczonej w załączniku umowy między mną, a firmą windykacyjną. Jest to zaledwie 1 strona więc mam nadzieję, że nie będzie to stanowiło problemu dla wszystkich obeznanych w temacie. Dodam tylko, że kwota od której liczą opisane w umowie procenty to 3600 zł. Głównie chodzi mi o to, jaką należność jestem winny firmie windykacyjnej, ponieważ nie do końca rozumiem treść umowy. Proszę o pomoc !!

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Chodzi o to że FW odda Ci 80% kwoty, która jest do ściągnięcia pomniejszone o podatek VAT. Ponosisz wszelkie koszty wytoczenia procesu czy egzekucji komorniczej nie wliczając zastępstwa procesowego. Jeśli wierzytelności nie da się „odzyskać” płacisz FW 9% + VAT plus koszty zastępstwa procesowego jeśli sprawa będzie w sądzie. Jeśli zerwiesz umowę przed ściągnięciem całej należności to będziesz im winny zarobek który by mieli na koniec. Jeśli podczas procesu dłużnik wniesie sprzeciw od nakazu zapłaty, masz wpłacić 25% kwoty zarobku FW jako zaliczkę na poniesione koszty. Jeśli sprawa po sprzeciwie zostanie wygrana zaliczka idzie na ogólne rozliczenie, w przypadku przegrania przepada na rzecz FW

Mniej więcej tak to wygląda...

Dzieki wielkie za pomoc !!

Powrót