C
caska22
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam mam problem takiej natury. Kilka miesiecy temu zawarlam z pracodawca przedwstepna umowe o prace. Zobowiazalam sie w niej do ukonczenia trzy miesiecznego szkolenia a nastepnie przepracowania w firmie conajmniej 24 miesiecy jako okresu ochronnego dla pracodawcy, przed ewentualnym odejsciem do konkurencji. Niestety firm nie spelnila moich oczekiwan, wynagrodzenie nie jest adekwatne do moich oczekiwan, srodki chemiczne stsowane u nas powoduja u mnie pogorszenie stanu zdrowia( bole glowy, nudnosci, sennosc, brak apetytu etc.), najgorsze jest gloryfikowanie jednego pracownika ktoremu wszystko wolno, reszta jest traktowana po macoszemu. Chcialabym zerwac umowe i odejsc z tej firmy ale na umowie zobowiazalam sie do przepracowania tych 2 lat w przeciwnym wypadku musialabym zapalcic rownowartosc szkolenia w wysokosci 6000l pracodawcy co jest oczywiscie nie do przyjecia. Jednakze z tego co soe dowiedzialam osoba ktora robila to szkolenie nie ma zadnych uprawnien do jego przeprowadzania. Czy istnieje jakis sposob do uniekniecia konsekwencji takiej umowy? Moze mozna zrobic badania ktore potwierdza negatywny wplyw zwiazkow chemicznych na moj stan zdrowia i pozwoli mi uniknac placenia odszkodowania pracodwacy.