rozwiązanie umowy po kilku dniach

• Autor wątku Autor wątku DJoperative
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DJoperative

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Jestem osobą fizyczną wykonującą działalność gospodarcza. Kilka dni temu podpisałem umowę o świadczenie usług księgowych z jedną z większych firm księgowości online, po przeczytaniu i przeanalizowaniu historii tej firmy w internecie i negatywnych opiniach postanowiłem takową umowę rozwiązać. Usługi świadczone przez ta firmę dla mojej firmy miały być świadczone dopiero od marca br., gdy złożyłem wypowiedzenie ww. umowy zostałem poinformowany iż obowiązuję mnie trzymiesięczny okres wypowiedzenia od dnia złożenia wypowiedzenia tj. dnia wczorajszego i opłata wg cennika kwoty za każdy z tych miesięcy kwoty jaką bym płacił tej firmie z nią współpracując. Nie rozumiem jednego dlaczego taka opłata i okres wypowiedzenia skoro umowa od podpisania do rozwiązania trwała dwa dni (a usługi miały być świadczone dopiero za półtora miesiąca). oraz jakim prawem opłata naliczana jest za pełne trzy mieniące wypowiedzenia skoro teoretycznie opłaty miały być naliczane dopiero od marca, a rozwiązanie umowy jest już z końcem stycznia. czy w takiej sytuacji jest wszystko zgodne z prawem czy po prostu nieuczciwa firma chce mnie naciągnąć na koszty.

Powrót