Rozwiązanie umowy z firmą od terminali płatniczych

• Autor wątku Autor wątku bilinek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bilinek

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Dzień dobry,
Dnia 15.09.2020 podpisałem umowę na okres 12 m-cy z firmą na terminal płatniczy. Zgodnie z umową przedłużała się ona na kolejne okresy. Chicałem reaz wypowiedzieć umowę, ponieważ firma nie świadczy usług związanych z blikiem z kodem. Wysłałem wypowiedzenie umowy 30.08.2023 zanim rozpoczął się następny okres przedłużenia umowy.
Wg mnie mogę ja też wypowiedzieć z powodu braku naprawy terminala, który trwał 14 dni (było to bodajże w kwietniu). Za ten okres mam też korektę faktury. Od momentu zgłoszenia. Firma zgłoszenie przyjęła, ale musiałem się kilkukrotnie upominać o naprawę. Zgodnie z umową powinni zadziałać w ciągu 24 godzin.
Firma odmówiła mi wypowiedzenia umowy, cytuję :
"Dzień dobry
Poniżej podaję informacje dotyczące kwestii Umowy, możliwości jej wypowiedzenia oraz zakończenia współpracy między nami.

Wiążąca nas Umowa została zawarta w dniu 15.09.2020 r. na 12 msc
7.1. Umowa zawarta na czas określony, po upływie okresu na jaki
została zawarta, ulega automatycznemu przedłużeniu na kolejne okresy o
analogicznej długości, z możliwością jej rozwiązania przez każdą ze Stron z
zachowaniem 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia złożonego na koniec
każdego okresu obowiązywania, z zastrzeżeniem postanowień dotyczących
wcześniejszego rozwiązania Umowy.

Umowa zgodnie z warunkami obowiązuje do 30.09.2024 r
Wcześniejsze zerwanie współpracy wiąże się z nałożeniem kar umownych.

Wypowiedzenie należało złożyć najpóźniej do 30.06.2023 r. Po tym okresie umowa uległa automatycznemu przedłużeniu na kolejny okres o analogicznej długości tj. 12 miesięcy.
Płatność BLIK na kod ma być aktywowana przez Agenta Rozliczeniowego, na początku października."

Oczywiście ani słowa nie wspomnieli, o okresie naprawy terminala. Co mogę teraz zrobić? Załaczam regulamin do umowy. w linku: https://megawrzuta.pl/download/d34f3228d01c4ff61b074dbae5b7e70a.html
d34f3228d01c4ff61b074dbae5b7e70a.html

Powrót