Rozwiązanie umowy z T-mobile z winy operatora

• Autor wątku Autor wątku arcan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arcan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Czy mogę przedterminowo rozwiązać umowę z operatorem bez ponoszenia kosztów w przypadku, gdy blokuje mi wykonywanie na połączeń na kilka dni, w przypadku, gdy na koncie jest... nadpłata?

Sytuacja wyglądała następująco: dostaję wiadomość, że zalegam na kwotę 6 zł i jeśli nie zapłacę w ciągu 3 dni, blokują połączenia. Było to możliwe, zważywszy na to, że zwykle rachunki mają podobną kwotę i wykonuję przelewy na automatycznie, którą potem weryfikuję, gdy np. dostanę taką wiadomość. Natychmiastowo zrobiłam przelew w wysokości 9 zł (taka końcówka na koncie). Cisza przez tydzień, a po tygodniu wiadomość o zablokowanym koncie. Sprawdzam więc stan konta bankowego i abonenckiego, okazuje się, że nie zalegam, mało tego - mam nadpłatę 15 zł. Piszę więc do nich grzecznego, acz stanowczego maila, że z moich danych wynika, iż nie zalegam z opłatami. Dzwonią po kilku dniach i przepraszają za błąd w systemie - te 6 zł to była nadpłata, dosłałam 9, więc nadpłaty mam już 15.

Mija miesiąc. Dostaję dziś sms, że zalegam na 63 grosze. Przelew na nowy miesiąc poszedł wczoraj, 8 zł za dużo. Pewnie nie zaksięgowali jeszcze, ale wydaje mi się, że te 63 gr to znów nadpłata. Czekam na powtórkę z rozrywki.

Czy mogę zerwać z nimi umowę i jak to zrobić? Brak możliwości wykonywania połączeń przez kilka dni to uciążliwa kwestia.