rozwiazanie umowy z winy strony

• Autor wątku Autor wątku Damian2015
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Damian2015

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Zastanawiam sie nad poprawnoscia umowy ze szkola NOVA.
Mianowicie :
"1. Zastrzezeniem postanowien ust. 4 i 5 ponizej, kazda ze stron moze wypowiedziec umowe z zachowniem trzymiesiecznego okresu wypowiedzenia,
2.Pisemna rezygnacja z nauki zgloszona przez sluchacza jest rownoznaczna z niewykonywniem zobowiazania Sluchacza i rodzi skutki wypowiedzenia umowy, o,ktorym mowa w ust 2 ,powyzej niezaleznie od przyczyn wskazywanych przez sluchacza"

Dodam rozniez, ze umowe rozwiazalem z winy Szkoly. Brak organizacji - pomino, ze w umowie byl zapis, ze otrzymam informacje o zajeciach droga e-mailowa, lub telefonicznie nic takiego nie mialo miejsca.

Osobiscie stawilem sie w szkole, ale w dniu wykladow nikt nie byl w stanie mi powiedziec kiedy i gdzie beda one prowadzone. Na zadnej liscie mnie nie bylo.

Chcac miec 100% frekwencje ( bo zapisalem sie do szkoly, zeby sie uczyc) - do tego , zeby nie placic za dofinansowanie (wymagane 50% obecnosci).

Szkola dzialala na moja nie korzysc, poniewaz wyklady byly prowadzone 2x w miesiacu, czyli pierwszy wyklady to juz 50% mojej nieobecnosci.

Wracajac do pytania : czy zapis, ze wypowiedzenie umowy niezaleznie od przyczyn wskazywanych jest zgodne z prawem ?

Pozdrawiam

Powrót