rozwiązanie umowy za porozumieniem stron a prawo do zasiłku dla bezrobotnych

• Autor wątku Autor wątku anjaaa87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anjaaa87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
witam.
Pracuję w Niemczech poprzez tzw Leiharbeitsfirmę, niestety w firmie z którą mój pośrednik ma podpisaną umowę nie ma wystarczająco pracy i musieli mi podziękować. Moje pośrednictwo zaproponowało mi pracę w innej firmie w której proponują mi 8,5 euro/h bez możliwości podwyżek. dodam że we wczesniejszej miałam 12,30 euro po regularnych podwyżkach IGM. Szczerze powiem, że mnie to nie satysfakcjonuje ponieważ z bezrobocia dostanę dokładnie tyle samo co w nowej firmie a w tym czasie mogłabym robić integrationssprachkurse, ponieważ niemiecki w moim przypadku jest w miarę komunikatywny ale mam problemy dość często z dogadaniem się. a w przyszłości marzę o zrobieniu ausbildung z księgowości. (w Pl studiowałam finanse).
Pani z mojego pośrednictwa powiedziała, że możemy podpisać rozwiązanie za porozumieniem stron, przynajmniej tak zrozumiałam. Czy w takim wypadku będzie mnie obowiązywało prawo do zasiłku dla bezrobotnych?? w piątek mam to podpisać a nie chcę wejść na minę..

Pani z mojego pośrednictwa powiedziała, że możemy podpisać rozwiązanie za porozumieniem stron, przynajmniej tak zrozumiałam. Czy w takim wypadku będzie mnie obowiązywało prawo do zasiłku dla bezrobotnych??
Tak po 3 miesiącach otrzymasz płatne.

Powrót