rozwiązanie umowy za porozumieniem stron

• Autor wątku Autor wątku ewa95
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewa95

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Byłam Główną księgową w firmie na początku miesiąca marca dałam pismo pracodawcy z prośba o rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron z ostatnim dniem miesiąca marca .Pracodawca wyrazil zgodę.Moja decyzja podyktowana była tym iż jestem bardzo chora a przebywanie na chorobowym zmusiłoby mojego pracodawcę co dodatkowych wydatków z równoległym ztrudnieniem pracownika również obawiałam się tego że mimo iż będę na zwolnieniu to itak będę musiała przychodzić do firmy.Mój stan zdrowia pogorszył się i od połowy marca poszłam na zwolnienie lekarskie.Nie zdążyłam zrobić wszystkich rozliczeń o czym wiedział mój pracodawca i w okresie ostatnich dni chorobowych dokonałam protokolarnego przekazania dokumentacji nowej księgowej.Mój pracodawca mimo iz wiedział, że nie wszystko jest rozliczone rozwiązał ze mną umowę w terminie jaki zaproponowałam.Otzrymałam świadectwo pracy.jednak w chwili obecnej z racji że nowa księgowa sobie nie radzi wzywa mnie do firmy aby zakończyć pene sprawy.Ja jestem na etapie leczenia depresji i jestem na lekach antydepresyjnych które bardzo mnie spowalniają nie jestem w stanie normalnie pracować mam problemy z koncentracją oraz z poruszaniem się praktycznie mam zakaz pracy przez psychiatrę gdyż mam mieć spokój.Mój były pracodwca starszy mnie sądem jak się nie wstawię do firmy aby wykonać te zadania które w tej chwili mi każe zakończyć czy możew takiej sytuacji podać mnie do sądu?

Były pracownik nie jest już w dyspozycji pracodawcy - dlatego nie ma Pani obowiązku reagować na wezwania byłego pracodawcy.

Powrót