Rozwiązanie umowy zlecenia - pomocy

• Autor wątku Autor wątku rkanga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rkanga

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Dokładnie tydzień temu byłem na rozmowie o prace w ktorej dogadaliśmy sie na umowe zlecenie do konca lipca.
Rzecz w tym, że nie dostałem żadnego papierka. Wygląda na to, że jest to umowa słowna.
Pracuję jako sprzedawca - obsługa klienta.
Praca totalnie nie przypadła mi do gustu, mam ochotę jak najszybciej ją opuścić gdyż po prostu męczy mnie ta praca i inaczej sobie to wyobrażałem. W tej rozmowie nie było mowy o żadnej rezygnacji czy okresie wypowiedzenia.
Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Czy mogę tą umowę rozwiązać bez żadnych szkód i z otrzymaną pensją za przepracowane dni i tyle? Czytałem, że można zapłacić zleceniodawcy za wyrządzone szkody, ale jakie to są szkody jako że pracuję po prostu jako sprzedawca? Czy mam zanieść jakieś wypowiedzenie czy jak to wygląda? Bardzo proszę o pomoc...

Ostatnia edycja:
rkanga napisał:
Czy mogę tą umowę rozwiązać bez żadnych szkód i z otrzymaną pensją za przepracowane dni i tyle?
Tak. Jednak nie Ty sam rozwiązać, ale obie strony mogą rozwiązać umowę za porozumieniem stron określając na jakich warunkach. Polecam zrobić to na piśmie, aby mieć dowód Waszych uzgodnień w razie niedomówień.

Powrót