Rozwód a dzieci przy tacie

• Autor wątku Autor wątku Krystal1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krystal1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Żona chce rozwodu po 5 latach małżeństwa, stwierdziła że mnie nie kocha i chce sobie ułożyć życie. Mamy dwóch synów 5 i 7 lat , mieszkamy wspólnie w moim domu ale mamy rozdzielność majątkowa . Żona chce się wyprowadzić bez dzieci a jak się trochę urządzi to chce ich do siebie zabrać , ja oczywiście byłem u adwokata i chce pierwszy złożyć pozew o rozwód z zabezpieczeniem miejsca pobytu dzieci . Żona już teraz zaczęła wmawiać dzieciom że będą mieszkały z nią co zrobić w takiej sytuacji? Oczywiście dzieci będą ja odwiedzac ale ona im wpaja że one tam na pewno będą z nią mieszkały. Dzieci mają tu przedszkole itd , od urodzenia mieszkaja w domu i to ja przez ostatni rok spędzałem z nimi 80% czasu bo żona pracowała na dwie zmiany w pracy i więcej jej nie było niż była. Obecnie żona jest na L4 i kończy jej się umowa w pracy w kwietniu , ma zdiagnozowane Borderline leczy się psychiatrycznie i chodzi do terapeuty bo ja za to placilem do tej pory.

W momencie gdy się sama wyprowadzi bez dzieci składasz wniosek do sądu rodzinnego o zabezpieczenie miejsca zamieszkania dzieci przy tobie. Oczywiście mocno dbaj o relacje z dziećmi, aby przy ewentualnej rozmowie z psychologiem jednak nie powiedziały, że wolą do mamusi. Masz ogromną szansę na wygraną, zwłaszcza, że żona ma zdiagnozowaną chorobę psychiczną

Powrót