Z
Zordzik
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam , pisze w imieniu siostry. Otoż razem z swoim jeszcze obecnym mezem moja siostra mieszka w anglii, maja dom na kredyt , 2ie corki.....poltora roku temu moj szwagier zdradzil moja siostre i od ponad roku mieszka razem ze swoja kochanka....moja siostra mieszka z 2ma corkami w domu ktory maja na kredyt. Teraz sprawa wyglada tak, mooj szwagier zalozyl sprawe o rozwod i o medjacje...koszty ponosi sam bo mojej siostry nie stac , od miesiaca dopiero placi jej alimenty bo zmusil go do tego urzad i placi smieszna kwote 30 funtow na 2 corki na tydzien. No i tak ...szwagier nie zajmuje sie wogole corkami, nie odwiedza ich nie dzwoni ...klamie na medjacjach ze siostra ogranicza mu kontakt a wogole nie interesuje sie dziecmi. Potrafi tylko nasylac pod glupim pretekstem policje na moja siostre. Ostatnio przyjechal w asyscie policji bo niby chcial opony ktore leza w szopie...siostra chciala mu je dac , policja kazala wziasc je a on nagle stwierdzil ze nie ma ich gdzie wlozyc....chcial sila wziasc klucze z domu i od auta mojej siostrze i podal ja na policje ze go podrapala i napadla , a wcale tak nie bylo bo wszystko nagralam...klamie wszedzie....razem ze swoja kochanka powiedzieli zeby moja siostra wziela kredyt i oddala mu 20 tys funtow za dom, szkoda tylko ze te 20 tys splacili razem bo siostra pracowala na pol etatu i zajmowala sie calym domem i dziecmi. Szwagier zada sprzedania domu a siostra nie jest w spatnie wynajac niczego bo zarabia tylko 500 funtow na miesiac...dzieci wogole go nie interesuja...sam ubiera sie w drogie ciuchy , ma 2 samochody wlasna firme - szkole jazdy...klamie ze pracuje tylko 2-3 dni w tygodniu i zarabia 200 funtow tygodniowo, a co medjacje mowi ze on zajmowac sie dziecmi nie moze bo pracuje od rana do wieczora (moja siostra juz podala go do reveniu zeby go sprawdzili), i teraz w dniu dzisiejszym siostra sie dowiedziala ze on juz na medjacje nie bedzie chodzil. Dodam ze na ostatnich medjacjach byl bardzo opryskliwy i chamiaty i Pani z medjacji go upominala wielokrotnie o lepsze zachowanie, mowil ze ma rehabilitacje 8 tygodni bo mial wypadek a smiga jak na zawodach w biegu, i stwierdzil ze nie ma czasu na zajmowanie sie dziecmi, po medjacjach rowniez....nie stosuje sie do zadnych zalecen medjacyjnych...z urzedu od medjaci siostra dostala i on list ze jezeli on nie moze zajac sie dziecmi w wyznaczonym czasie ma zalatwic sobie opieke a on tego nie robi, obarczyl mnie ostatnio ze ja mam zajmowac sie jego dziecmi i z nimi odrabiac lekcje, a ja przyjechalam na 3 miesiace troche pomoc siostrze bo ma ciezka sytuacje tutaj, pisze do mojej siostry chamskie smsy , chamsko sie wyraza do niej co ostatnio nagralam , stwierdza ze moja siostra zabrania mu pracowac, a on nie patrzy sie na nia ze ona pracuje i nie pomaga w niczym, chce tylko pieniedzy od niej, sprzedazy domu ....siostra chciala wrocic do polski ale on sie nie zgadza na to....jest poprostu w ..... nie moze wyjechac bo on nie pozwala i chce ja wyzucic z domu z dziecmi....i tutaj pytanie co mozemy zrobic w tej sytuacji w Anglii, bo tutaj prawo jest tak popinkolone ze glowa boli, siostry nie stac na adwokata, czy jest mozliwosc zlozenia pozwu o wywoz dzieci i owyrobienie paszportow ale tak zeby siostra nie placila za to nic tz pozew i sprawe, albo zeby nie mosiala sprzedac domu? Szwagier zabral praktycznie wszystkie cenne rzeczy , dwa auta, zostawil ja bez funta na koncie ze mosiala znajomych sie prosic o pieniadze, dopiero od niecalego roku powoli wychodzi na prosta ...ale tez rodzina jej pomaga ja i moja mama i babcia nasza, a ten oszolom nic nawet dziecku butow nie kupi bo go niby nie stac ale jezdszi co miesiac do polski z kochanka , to do parzyza, to na koncerty gdzies za granice, ubiera sie w najdrozsze ciuchy. Prosze o pomoc konkretne osoby co sie znaja na takich sprawach i prosze nie pisac ze nastepna matka co chce oskubac ojca bo takie osoby nic o zyciu nie wiedza i sa poprostu chamskie nie znajac osoby i sytuacji. Dziekuje za jakakolwiek porade razem z siostra. Pozdrawiamy