S
Stokrotka47
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 50
Witam, wyjechałam do Anglii 07.07.2007 do pracy sezonowej, tam poznałam Anglika i 1 kwietnia 2008 wzięliśmy ślub cywilny w Anglii. W tej sprawie nie byłam w żadnym urzędzie w UK poinformować o zmianie nazwiska i o tym że jestem mężatką. Po około mięsiącu po ślubie wyjechałam do Polski gdyż nie miałam pracy. Po powrocie podjęłam pracę na dwa miesiące po czym udałam się do pobliskiego prawnika z pozwem o rozwód ze względu na nieobliczalne zachowanie męża. We wrześniu wniosek złożyłam o po czym musiałam wracać do Polski . Cała procedura rozwodowa przebiegała meilowo i 15.01.2013 otrzymałam Absolute Decree. W ostatnim piśmie prawnik napisał mi kilka informacji , a mianowicie abym skontaktowała się z urzędami i pozmieniała swoje dane. Moje pytanie brzmi czy on prawnik mógł poinformować o tym że jestem mężatką Urząd skarbowy lub inne instytucje czy w POlsce ktoś może zostać poinformowany z urzędów o tym że jestem rozwódką? Czy powinnam kogokolwiek informować o tych zmianach w Anglii jeśli już tam nie mieszkam od 09 2008 i nigdy tam nie powrócę?Czy jeśli ja tych spraw nie dopilnowałam to czy urzędy się kontaktują np, sądy w uk i inne z polskimi ?
czy ktoś pomoze?
czy ktoś pomoze?