rozwod z niemcem

• Autor wątku Autor wątku bednarek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bednarek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam szukam pomocy dla siostry......chce sie rozwiesc z mezem - obywatelstwo niemieckie ona - obywatelstwo polskie ich syn posiada obywatelstwo niemieckie.
Maz na chwile obecna zneca sie nad nia psychicznie i naduzywa alkoholu.
Siostra chce sie rozwiesc ale on jej grozi ze zabierze jej dziecko poniewaz nie ma obywatelstwo - dokumenty juz sa zlozone - jest tam zameldowana i pracuje legalnie.
Moje pytanie jest takie jesli dojdzie do rozprawy sadowej i on uzyje a na pewno uzeyje argumentu ze ona chce wywiesc dziecko do polski to co sad moze wziasc to pod uwage. Wiem ze ona nie chce wrocic do polski i jsk to udowodnic. Dzieki za jakos odpowiedz sprawa jest pilna a wrecz na wczoraj

chcialabym pomoc, wydaje mi sie , ze najbardziej sensownym rozpoczeciem walki o dziecko byloby zebranie wszelkich dowodow na to , ze maz pije i zneca sie psychicznie nad rodzina.Nie wiem, czy wczesniej kobieta ta zglaszala gdzies o przykrych incydentach?Zazwyczaj ppodczas takich domowych"zajsc" jest glosno, wiec moze sasiadom udzielilo sie to , co dzialo sie naprawde w tym nieszczesnym domu?Dobrze byloby miec swiadka na te okolicznosci.Na pewno sprawa oprze sie o Jugendamt,wiec tam prawdopodobnie mozna uzyskac jakakolwiek odpowiedz-jest jeszcze jedno-jesli kobieta ta mieszka jeszcze pod wspolnym dachem z tym niecnota mezem-to niech "poczeka"cierpliwie do kolejnej awantury, bo pewnie nie obejdzie sie i wowczas na "goraco "wezwie policjei zglosi sie do Frauenhaus (to instytucja,ktora z pewnoscia pomoze upokorzonej kobiecie_w kazdym miejscu zamieszkania jest taka instytucja, pobyt tam jest anonimowy-mezczyzna tyran nie ma prawa dowiedziec sie o pobycie zony i dziecka),prosze probowac i nie zalamywac sie-powodzenia-to beda naprawde posilkowe argumenty w sprawie!

Powrót