L
Luki2800
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 34
Witam, jestem przed założeniem sprawy o rozwód z orzeczeniem o winie żony. Spotyka się od 3 miesięcy z kochankiem na co mam dowody w postaci SMS i nagraną rozmowę. Sama twierdzi że do wszystkiego się przyzna przed sądem, dlatego zastanawiam się nad procesem bez adwokatów na co ona się prawdopodobnie zgodzi. Dowody które planuję dołączyć do pozwu to jej smsy ( z informacją o zdradzie, braku uczucia do mnie, braku chęci do naprawy związku), zdjęcia z ich wspólnych wyjazdów (kochanka na nich nie widać ale był z nią i 3 naszych dzieci). Na świadka powołam jej kochanka. Mogę powołać też jej siostre i koleżankę, ktore ją kryły podczas spotkań ale chyba to bez sensu skoro oboje wszystko wyznają? Teraz chciałbym dowiedzieć się czy to, że żona miała depresję i próbę samobójczą w wieku kilkunastu lat może mieć wpływ na rozwój wydarzeń podczas rozprawy? Twierdzi też, że miała ciężkie dzieciństwo przez depresję i oczekiwania rodziców, którzy chcieli żeby wszystko było po ich myśli. Nasz związek trwał 7 lat, od miesiąca mieszkamy osobno. Co do alimentów i miejsca zamieszkania dzieci jesteśmy dogadani. Pytanie czy sąd będzie mi musiał ograniczyć prawa/ władzę rodzicielską, jeśli dzieci będą mieszkać z nią?