O
olaa11
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, w sierpniu 2015 w sklepie RTV Euro AGD zakupiłam Sony Z2. Po 1,5 roku użytkowania telefon zepsuł się. Wysłałam go we własnym zakresie do autoryzowanego seriwsu Sony. Otrzymałam informację oraz pisemne potwierdzenie, że telefon był już naprawiany w maju 2015, czyli przed zakupem go przeze mnie. Miał m.in. uszkodzoną mechanicznie baterię i inne uszkodzenia. Został mi sprzedany jako nowy w pełnej cenie. Niewykluczone, że przeszłość tego telefonu miała wpływ na kolejne uszkodzenie, które powstało. W momencie zakupu nikt nie poinformował mnie o jego przeszłości. Udałam się do tego sklepu i chciałam złożyć reklamację, jednak kierownik udzielił mi informacji, że to nie jest reklamacja. Kolejnego dnia zaproponowano mi zwrot gotówki na co przystałam. Niestety nikt nie uwzględnił moich strat moralnych: utraciłam wszystkie dane z telefonu. Kierownik poinformował mnie, że nie jest osobą decyzyjną. Powiedział abym skontaktowała się z infolinią. Zadzwoniłam tam i wymagany jest numer reklamacji, którego nikt mi nie podał, bo kierownik reklamacji wprowadzić nie chciał. Absurd goni absurd. To jakieś błędne koło gdzie jestem odsyłana z miejsca na miejsce a nikt nie jest w stanie wczuć się z moją sytuację. Faktem jest, że użytkowałam przez 1,5 roku telefon, który był wcześniej doszczętnie zniszczony, niewykluczone, że miało to wpływ na jego kolejną awarię a co za tym idzie utratę danych. Firma RTV Euro AGD załatwiła sprawę po cichu. Czy coś jeszcze mogę zrobić??