RTVeuro - odrzucona 2 reklamacja + odstąpienie od umowy.

• Autor wątku Autor wątku pawn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!

Jakiś czas temu zakupiłem dekoder satelitarny HD w sklepie RTVeuroAGD. Dekoder cały czas się zawieszał i nie reagował na działanie pilota. Zareklamowałem produkt z tytułu rękojmi i zażądałem naprawy. W autoryzowanym serwisie producenta potwierdzili (na piśmie) występowanie usterek i "naprawili" dekoder poprzez aktualizację oprogramowania.

Dekoder początkowo działał lepiej, ale podczas dodawania / ustawiania
"listy ulubionych kanałów", dekoder znów zaczął się zawieszać, a po każdym restarcie dekodera, lista ulubionych kanałów znikała / wymazywała się i tak cały czas. Kolejny raz zareaklamowałem produkt z tytułu rękojmi i tym razem odstąpiłem od umowy, i zażądałem zwrotu pieniędzy. Po trzech tygodniach sklep przysłał mi pismo o decyzji odmownej - nie potwierdzono zgłoszonej wady i uznano, że towar jest zgodny z umową, i wolny od wad.

Na oficjalnej stronie sklepu RTVeuroAGD ponad 90 % klientów sklepu, którzy zakupili ten produkt i udało im się zamieścić opinię o produkcie (opinie są cenzurowane przez sklep) stwierdziło występowanie tych samych wad dekodera, nawet po aktualizacji oprogramowania.

Co jeszcze mogę zrobić? lub kto może mi pomóc? by odzyskać pieniądze za produkt, który jest wadliwy i nie jest zgodny z opisem producenta, i bezsprzecznie posiada poważną wadę fabryczną.

Proszę o odpowiedź.

Proponuję udać się do Rzecznika Konsumentów.

Powrót