C
Coswymysle
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Witam wszystkim obeznanych w tematach prawnych. Zakładam sytuacje że udało mi się wylicytować w USA auto które ma silnik powyżej 2,0l(19,6% akcyzy) Auto było niegroźne uszkodzone jednakże ten model w ameryce jest bardzo popularny dzięki czemu udaje mi sięwygrać aukcje za 2000$. Teraz pytanie. Rzeczoznawca który przyjdzie oceniać to auto, wyciągnie swoją tabele i uzna ze to auto w Polsce nie jest warte 2000$ nawet uszkodzone tylko(w wypadku tego modelu) 10-15 tysięcy$.. Naprawdę moze zarządać ode mnie akcyzy rzedu 2 Tysięcy $?!
Jeśli w czymś to pomoze chodzi o auto Ford Mustang 4,0 z 2007 roku
Licytacja została wygrana za kwotę 2000$ i auto płynie do polski. Ma uszkodzoną maskę i zderzak przód. Naprawa z pewnością nie wyniesie wiecej niż drugie tyle za ile to auto zostało kupione. Na jakiej podstawie teraz rzeczoznawca wyliczy kwote? Ma on prawo uznac ze to auto jest warte 10 razy więcej niż za tyle ile zostało kupione? :x
Do modów przepraszam jeśli zły dział, ale chyba ma to coś wspolnego z tym co tutaj zawarłem.
Jeśli w czymś to pomoze chodzi o auto Ford Mustang 4,0 z 2007 roku
Licytacja została wygrana za kwotę 2000$ i auto płynie do polski. Ma uszkodzoną maskę i zderzak przód. Naprawa z pewnością nie wyniesie wiecej niż drugie tyle za ile to auto zostało kupione. Na jakiej podstawie teraz rzeczoznawca wyliczy kwote? Ma on prawo uznac ze to auto jest warte 10 razy więcej niż za tyle ile zostało kupione? :x
Do modów przepraszam jeśli zły dział, ale chyba ma to coś wspolnego z tym co tutaj zawarłem.