rzekomy dług - Intrum Justita pobrany od De Agostini

• Autor wątku Autor wątku AnonimkaKrk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AnonimkaKrk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Zamówiłam w firmie De Agostini Atlas Sp. z o.o. karty z miastami i krajami do segretatora. Przysłano mi to za pobraniem. Zapłaciłam, następnie zamówiłam drugie, które nie przyszły. Od 9 lat nęka mnie firma Intrum Justitia za rzekomy dług, wiedząc że firma De Agostini nie ma dowodu na to że otrzymałam te drugie karty i jest to przedawniona sprawa, jest to za mała kwota (ok. 30 zł do 50 zł), straszą mnie sądem itd. itp. wiedząc, że jest to niezgodne z prawem. Rozmawiałam z panią Izabelą Sz., do której nie dociera prosta rzecz, że łamiąc prawo poprzez nękanie i uporczywe wysyłanie mi ponagleń zachowuje się nieprofesjonalnie i bezczelnie. W ten sposób wyłudzając, oszukując i nękając i oczerniając niewinnych ludzi, łamie prawo. Chciałabym przestrzec ludzi przed De Agostini, ponieważ mogą mieć podobne przypadki oszustwa, a w następstwie firma Intrum Justitia będzie niesłusznie nękać niewinnych ludzi za ich wyimaginowane długi. Jeżeli ktoś miał podobną sytuację, proszę o komentarz.

Możesz sprawę zgłosić na policję z artyk
Art. 190a kk. o uporczywe nękanie.

Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

nie lepiej to zaplacic i miec swiety spokoj?....

szymon.bednarczyk napisał:
nie lepiej to zaplacic i miec swiety spokoj?....

No i obawiam się, że wiele osób płaci dla świętego spokoju i przez to metoda "na wydrę" jest ciągle praktykowana. Tylko, że to są całkowicie pozaprawne dywagacje, a propozycja płacenia dla świętego spokoju jest zwyczajnie niemądra.

Zalezy jaka to jest kwota,ja np nie mam czasu zeby walczyc z kms za 200 zl(bo rozumiem ,ze tyle maksymalnie zadaja)

szymon.bednarczyk napisał:
Zalezy jaka to jest kwota,ja np nie mam czasu zeby walczyc z kms za 200 zl(bo rozumiem ,ze tyle maksymalnie zadaja)
Maksymalnie?? Największy kms jaki widziałem miał ponad 100tys.

AnonimkaKrk napisał:
Zamówiłam w firmie De Agostini .............Jeżeli ktoś miał podobną sytuację, proszę o komentarz.

Moja sytuacja jest bardzo podobna. Ja zamówiłem kolekcje "Konie Polskie" dla dziecka, przysyłali, płaciłem, było ok. W końcu postanowiliśmy zakończyć ten proces, miałem takie prawo zadzwonić i odmówić dalszego kontynuowania. Tak zrobiłem, Pani odnotowała, podziękowała i koniec. Otóż nie, "konie" przyszły. Odmówiłem przyjęcia. I zaczęło się monity, ponaglenia i upomnienia. Teraz najlepsze, dzwonię, Pani widzi w systemie moją rezygnację, widzi że konie poszły i nie widzi w tym nic dziwnego. Od 12 lat ta firma Intrum Justita wydzwania i ponagla a ja jak zadzwonią to dodaje numer do "ignora" i tyle. Oni znów za jakiś czas dzwonią a ja dodaje numer do "ignora". Jedna i druga firma to złodzieje, naciągacze i oszuści. wszystkich przed tymi firmami ostrzegam.
Napisałbym dosadniej ale pewnie nie przejdzie, a do tych co piszą żeby zapłacić i mieć święty spokój to im radzę puknąć się w pusty łeb. Pozdrawiam serdecznie złodziei z Intrum Justita i debili z DeAgostini.

Post #2 kolego. Płacenie dla "spokoju" to oszukiwanie samego siebie.

Powrót