Rzucenie studiow bez rezygnacji

• Autor wątku Autor wątku kissinge
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kissinge

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Hej.
Mam taki problem. Rzuciłam studia, nie chodziłam na żadne zajęcie i nie zapłaciłam za nie ani nie odebralam indeksu ( na umowie pisze ze mnie skreslają a ja nie dostalam zadnego pisma)a teraz się upominają o pieniądze.

Czy bede musiala zaplacic za te 2 miesiace?

§ 8
1. Student/studentka zobowiązany jest do dokonania wpisu na I semestr a także do odbioru indeksu i
legitymacji studenckiej w nieprzekraczalnym terminie do dnia 31 października.
2. Niedotrzymanie w/w terminów skutkuje natychmiastowym skreśleniem z listy studentów.
3. Studenci, którzy nie dokonali wpisu i nie odebrali indeksu i legitymacji w wyznaczonym terminie nie
ponoszą z tego tytułu kosztów odbytych w tym czasie zajęć dydaktycznych.

zazwyczaj tak to sie kończy jednak proponuje najpierw napisać pismo wyjaśnajce powołując sie na powyższe zapisy

Jeśli podpisałaś umowę to uczelnia ma prawo żądać tych pieniędzy.

to ten paragraf nic nie znaczy?

§ 8
1. Student/studentka zobowiązany jest do dokonania wpisu na I semestr a także do odbioru indeksu i
legitymacji studenckiej w nieprzekraczalnym terminie do dnia 31 października.
2. Niedotrzymanie w/w terminów skutkuje natychmiastowym skreśleniem z listy studentów.
3. Studenci, którzy nie dokonali wpisu i nie odebrali indeksu i legitymacji w wyznaczonym terminie nie
ponoszą z tego tytułu kosztów odbytych w tym czasie zajęć dydaktycznych.

Przeciez nie odebralam legitymacji ani indeksu, jestem skreslona a ponizej pisze ze nie ponosze kosztow odbytych zajęc, wiec nie powinnam ponosic zadnych kosztow...

Tak jak już napisała osoba powyżej. Napisz pismo o umorzenie powołując się na te zapisy. Jeśli będzie negatywna to będziemy myśleć.

Dzis bylam i kobieta z sekretariatu sama nie wiedziala czy maja mi oddac dokumenty i czy mam zaplacic. Powiedziala ze sie skontaktuja z prawnikiem:O

Powrót