Sąd grodzki - grzywna na raty

• Autor wątku Autor wątku s609
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

s609

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Czyn za który zostałem ukarany (51§1kw i 140§kw ) odbył się dnia 13.XI.2006r, sprawa (zaoczna - dobrowolne poddanie się karze) odbyła się 11.I.2007r, wyrok został do mnie wysłany 17.IV.2007r - pierwsze moje pytanie: Jakie mogą być powody tak póżnego wysłania do mnie wyroku?

Otrzymałem karę grzywny w kwocie 500zł, dzwoniąc do sądu grodzkiego z pytaniem w jaki sposób mogę uregulować należność, powiedziano mi, że po uprawomocnieniu się wyroku zostanie wysłany do mnie list z odpowiedzią na moje pytanie. Nie chcąc czekać na nie wiadomo co wysłałem do tej instytucji dziś pismo treści:
moje dane dane sądu

prośba

Proszę o rozłożenie na raty grzywny nałożonej na mnie w kwocie 500zł (sygnatura akt XXX) na trzy raty (pierwsza w kwocie 200zł, druga w kwocie 200zł i trzecia w kwocie 100zł) płatnych do piętnastego dnia miesiąca począwszy od miesiąca czerwca. Prośbę swą motywuję brakiem możliwości wpłaty całej kwoty jednorazowo. Do prośby swej załączam kserokopie wyroku.
Dziękuję
Podpis
Data

Jaka jest wasza opinia co do tego pisma, czy jest możliwość, że zostanie rozważone pozytywnie? Jak będzie wyglądać sytuacja, jeżeli nie otrzymam odpowiedzi?

Mam jeszcze jedno pytanie (niezwiązane z tematem), jak moge się dowiedzieć jakie są postępowane wobec mnie sprawy?

Powrót