Sąd Grodzki

• Autor wątku Autor wątku dapantruje
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dapantruje

dapantruje

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam. Mam pytanie które mnie nurtuje . Moja konkubina jeździ moinm samochodem. Pewnego razu zaparkowała na trawie za co dostała sfotografowana przez Straż Miejską i włożono jej za szybę karteczkę. Ona tę karteczkę wyrzuciła. Po kilku miesiącach dostałem powiastkę od komornika , że mam do zapłacenia karę z Sądu oraz porto. W sumie około 600 zł. Nadmieniam , że zameldowany jestem w innym miejscu niż mieszkam. Korespondencję odbierał moj zapity tatko. Po wyroku zaocznym nie mam szans na odwołanie do wyższej instancji gdyż moja wina w opinii sądu n ie budzi wątpliwości. Komornik z kolei odesłał pismo do Sądu i napisał , że nie może ze mnie ściągnąć należności. Jakie będzie dalej postępowanie. Sądu?? Przyklepią mi coś jeszcze?? Czy porto komornika będzie doliczone do kary?? A może mnie powieszą?

Niewiele wiesz o tej swojej sprawie to i trudno coś sensownego napisać. Proponuję ustalić za co Cię ukarano, jaką karą i czy karze towarzyszą jakieś dodatkowe środki lub obowiązki. Wówczas łatwiej będzie oceniać co może stać się dalej.

Powrót